Jeg har alltid elsket burgere, hvem gjør vel ikke det? Hadde det ikke vært for min kone, så kunne jeg spist burgere til alle måltider. Det er jo umulig å bli lei! Først og fremst fordi det er så mye du kan gjøre for å variere måltidet ditt. Hvem har sagt at du må bruke vanlig kjøttdeig av storfe? Hva med å lage deg en saftig burger av svin? Eller kanskje også bruke kylling? For en litt sunnere versjon fungerer det også veldig bra å bruke fisk, eller rett og slett lage en ren grønnsaksburger. Mulighetene er uendelige!

Det eneste som er sund at for å få slike kulinariske burgeropplevelser, må du stort sett ut med en større sum penger på en finere restaurant. Eller du er døst til å lage den selv. I det store og hele blir hamburgere sett på som fast food, eller søppelmat. Det er heller ikke så rart, om vi ser på næringsinnholdet hos burgere som blir solgt hos bensinstasjoner eller på gatekjøkken. Her er ofte kjøttet uidentifiserbart, og dynket i salt, brødet er så fint som du kan få det, og innslaget av grønt er nærmest ikke-eksisterende. På toppen av det hele er ofte hele herligheten dynket i generøse mengder dressing og saus. Dette resulterer i ufattelige mengder av fett, salt og kalorier! Og dette mener jeg er synd, at et måltid som er så godt, skal ødelegges på denne måten. Da er det ikke rart at hamburgeren har fått et såpass dårlig rykte.

Målet mitt med Burgerkongen er å gjøre den sunne burgere tilgjengelig for folk flest, og det til en snill pris. For sunne hamburgere, det er faktisk mulig. Jeg bruker alltid rent kjøtt som base. Dette blir kvernet opp, uten at vi blander det med noe annet tull. For smakens skyld tilsetter jeg minimalt med salt, og benytter meg heller av ulike urter. Her er det masse å velge mellom, slik at burgerkombinasjonene kan bli uendelige. I tillegg baker jeg brødet fra bunnen av, og her har jeg som mål å få det så smakfullt som mulig. Det er utrolig hva forskjellige nøtter, frø og kornslag kan gjøre for å komplettere burgarsmaken. I tillegg har det mye å si fornæringsinnholdet. Dersom du er en matskeptiker, og nå sitter og rynker på nesa, kan du ta det helt med ro. Du finner også enkle, rene smaker hops oss, uten for mye dilldall. Det viktigste er at hamburgeren skal være næringsrik, og samtidig smake godt.

Toppingen av burgeren er også viktig. Her kan du klassere løk, lage salater og til og med benytte deg av frukt! Bare fantasien setter grenser. Jeg har gjort mitt ytterste for å lage spennende kombinasjoner. Hva med skogsburgeren, laget av elgkjøtt, toppet med tyttebær og ramsløk? Eller den friske burgeren med svinekjøtt, salvie, eple og karamellisert løk? Begynner det å rumle i magen nå? Hos Burgerkongen kan du få en ekte gourmet-opplevelse.

Jeg har vært heldig som nå har kunnet ta min store lidenskap, hamburgere, og lage meg et levebrød av det. Min mening er at burgere kan fungere som middag hver eneste dag, og for å bevise dette har jeg laget et konsept kalt «7 dagers middagsplan». Her kan du abonnere på burgere, og motta en ny hver dag. Til sammen vil disse fylle alle de viktigste næringsgruppene, slik at du ikke behøver å spise noe annet i tillegg. Jeg håper at så mange som mulig har lyst til å være med på dette prosjektet, for det vil helt klart kunne revolusjonere middagsverdenen. Jeg blir ikke kalt Burgerkongen for ingenting. Vink farvel til stressende dager i butikken, til middagsplanlegging, og lange handlelister. Du trenger heller ikke å bekymre deg for kresne barn, som rynker på nesa når du presenterer måltidet. Hamburgere er noe som faller i smak hos de aller fleste! Lykkelige barn = glade foreldre = en fornøyd familie.

Med meg på laget, for å starte denne optimale bedriften, har jeg fått med meg noen av landets største matentusiaster. Jeg har slaktere som står for kjøttet, bakere som lager brødet og bønder som lever grønnsakene. Selve burgerkombinasjonene er det jeg selv som ordner, sammen med to av landets beste kokker. Vi har i lengre tid jobbet for å lage den beste menyen for deg, i tillegg til at det skal være så kostnadseffektivt som mulig. Her skal ikke en hamburger koste like mye som en treretters på en finere restaurant. En burger skal være rask, god og rimelig.