Om hamburgerne skal kunne regnes som et fullverdig måltid, er det viktig at de oppfyller visse næringskrav. Hver eneste dag er det viktig at vi får i oss en viss mengde med proteiner, karbohydrater, vitaminer og mineraler. Dersom vi tenker på den klassiske kostsirkelen, så skal du hver dag ha i deg følgende:

– En del korn eller tørkede belgfrukter

– Grønnsaker, frukt og bær

– Melk og meieriprodukter

– Fisk, kjøtt, egg og innmat

– Matfett

Dermed gjelder det å finne en fin balanse for dette. Meg burgere er det lett å inkludere alle gruppene, ettersom du har mange ulike elementer kombinert. Alt fra kjøttet og brødet, til salaten, osten og dressingen. Det skal faktisk ikke så mye til for å gjøre hamburgeren sunn.

For å sikre meg at burgerne er så sunne som jeg ønsker, har jeg fått med meg et knippe ernæringseksperter på laget. Disse sørger får at måltidene vi serverer til enhver tid holder visse standarder.

Når du skal kombinere din egen burger, er det selvfølgelig ikke like lett for oss å ha stålkontroll. Før å løse dette på best måte, har vi gjort det slik at du kan se næringsinnholdet i hver eneste ingrediens. Dersom ku klikker på en, vil et barometer vise næringsstoffene, samt hva du mangler. På den måten kan du på egenhånd skape det perfekte måltidet. Du kan selvsagt velge å gå vekk fra disse rådene også. Noen ganger har man rett og slett lyst på en usunn dag, og det er helt greit. Det viktigste er bare at du er klar over det, og ikke blir lurt av matprodusenter til å tro at en vare er sunnere enn den egentlig er. Slik uærlig praksis sverter hele matbransjen, og dette vil vi bevege oss langt bort ifra. Ja til en åpen og ærlig bransje, det er så viktig!

Hvis man skal komme langt her i verden, så lønner det seg å spille med åpne kort. Det er i hvert fall hva jeg erfarte da jeg reise verden rundt med min tidligere arbeidsgiver, norskespilleautomater AS